SEB: Visa garantiinõue ei mõjutaks kliente

10. juuni 2009, 15:30

Kuna SEB pankadel on Rootsi emapanga
tugi, siis ei mõjutaks kaardimaksekompanii Visa võimalik garantiinõue SEB
kliente, kinnitas SEB Eesti juhatuse liige ja jaepanganduse juht Riho Unt.

"Kuna SEB pangad on tugeva emapanga toega, siis ei mõjutaks ka võimalik garantiinõue meie kliente," ütles Unt. Kaartide tingimustes SEB lähiajal muudatusi ei plaani, lisas ta.

Unt märkis, et Visa lisagarantii nõue Lätis ei olnud üllatus, kuna garantiidesüsteem on seotud riigireitinguga ja Läti riigireitingut hiljaaegu langetati. Eesti riigireitingut hetkel muudetud ei ole, toonitas ta.

Unt lükkas ümber kuuldused, nagu oleks viimasel ajal hakanud pangad krediitkaartide limiite ja intresse ümber vaatama. Limiite vaadatakse Undi sõnul koostöös kliendiga üle pidevalt. "Kui sissetulekud suurenevad, siis on võimalus suurendada proportsionaalselt ka krediidilimiite ning vastupidi. Olukorras, kus paljude inimeste sissetulekud on vähenenud, on krediidilimiidi vähenemine igati loogiline," rääkis ta.

Nordea Panga pressiesindaja ütles, et Nordea ei väljasta Visa kaarte ning seetõttu ei soovi nad Visa lisagarantiide nõudmise teemat kommenteerida. Tema sõnul väljastab Nordea Eestis Maestro deebetkaarte ja MasterCardi krediitkaarte. Nordea väljastas tänavu mais 833 krediitkaarti. Pank oli kuu lõpu seisuga välja andnud 34 703 deebet- ja 38 690 krediitkaarti, teavitas pressiesindaja.

Visa nõuab Läti Swedbankilt ja SEB-lt lisagarantiina poole miljardi Rootsi krooni deponeerimist, et pangakaardid edasi toimiks. Ka Eestis ja Leedus võib Visa nõuda täiendavaid garantiisid, kui majandus edasi langeb, kirjutas Rootsi päevaleht Svenska Dagbladet. Nõue puudutab kõiki Lätis tegutsevaid panku, kuid eelkõige kahte suuremat – SEBd ja Swedbanki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 20:41
Otsi:

Ava täpsem otsing