Sampo: Visa ei ohusta meid lisagarantiide nõudmistega

10. juuni 2009, 16:26

Visa ei ohusta Balti riikides
paiknevaid Danske Banki filiaale lisagarantiide küsimisega, kuna filiaalid
on juriidiliselt seotud Taanis asuva emaettevõtte Danske Bankiga, põhjendas
Sampo Panga kaardivaldkonna juht Ainar Nurk.

"Kuna kõik kolm Danske Bank Baltikumi filiaali on seotud juriidiliselt emaettevõtte Danske Bankiga, siis ei ole meil ohtu karta samasuguse nõude esitamist Danske Bank Groupi Baltikumi üksustele," rääkis Nurk sellest, kas Visa võiks hakata sarnaselt Lätile ka Eestis küsima pankadelt lisagarantiisid.

"Visa ei ole esitanud Danske Bank Eesti filiaali vastu sarnaseid nõudeid nagu ajakirjanduses on mainitud Läti Swedbanki ja SEB kohta," kinnitas ta. Nurk ütles, et ta ei oska kommenteerida, kuidas võib Visa taoline nõue muuta kliendi jaoks tingimusi, kuna kogemus puudub.

Danske Banki Eesti filiaal Sampo Pank ei ole Nurga sõnul majanduslanguse perioodil vähendanud omal algatusel kaardiomanikel krediidilimiite ega sulgenud omal initsiatiivil krediitkaarte klientidel, kes on kohusetundlikud ja kes suudavad täita panga ees võetud krediidikohustusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 20:41
Otsi:

Ava täpsem otsing