Töötud ettevõtlusega alustada ei riski

10. juuni 2009, 09:02

Ehkki ettevõtluse alustamise stardiraha
suurus on hüppeliselt tõusnud, ulatudes 70 000 kroonini, riskivad
majanduslanguse tingimustes vähesed Ida-Viru töötud oma firma püsti panna.

Ida-Virumaal on sel aastal saanud ettevõtluse alustamise toetust ainult kaks inimest: üks hakkas tegelema õmblustööga ja teine mööblidetailide valmistamisega. Eelmisel aastal jagati stardikapitali 26 idavirulasele, kirjutas Põhjarannik.

Kingsepp Bahruz Bayramov, kes tegutseb FIEna Kohtla-Järvel Põhja mikrorajoonis Säästumarketiga ühe katuse all, ütles, et ilma stardikapitalita poleks temast mullu detsembris ettevõtjat saanud. "Äriplaani oli algul küll raske kirjutada, sest ma polnud seda varem teinud, aga õppisin seda kursusel. Ja oma tööd ma tunnen."

Bayramov lisas, et kuigi rent on kõrge ja klientide üleküllust just pole, jätkub tööd siiski kogu aeg.

Eestis tervikuna on alustavate ettevõtetega Ida-Virumaast paremad lood. Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul määrati maikuus ettevõtluse alustamise toetus 41 inimesele ja sellega luuakse 57 uut töökohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 09:02
Otsi:

Ava täpsem otsing