Ühendatud politse- ja piirivalveameti juhiks võib saada Raivo Küüt

10. juuni 2009, 10:17

Siseministeeriumi komisjoni poolt
väljavalitud kandidaat loodava Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori
ametikohale on Raivo Küüt, kelle siseminister Marko Pomerants heaks kiitis
ning palus kandidaadi kohta hinnangut ka riigikogu õiguskomisjonilt.

Kokku laekus siseministeeriumi komisjonile kuus sooviavaldust. Komisjoni esimehe Märt Krafti sõnul vastasid kõik kandidaadid peadirektori ametikohale seatud tingimustele ning valiku tegemine ei tulnud lihtsalt. “Raivo Küüdi puhul sai määravaks nii senine juhtimiskogemus kui veenvalt argumenteeritud kirjeldus tulevase juhi rollist ja ülesannetest,” selgitas Kraft.

“Ma usun et komisjoni toetuse saanud Raivo Küüt on sobiv kandidaat Politsei- ja Piirivalveametit juhtima ning lähtudes politsei ja piirivalve seadusest esitan ma tema kandidatuuri Riigikogu õiguskomisjonile,“ ütles siseminister Marko Pomerants.

Kui õiguskomisjon on kandidaadi suhtes oma arvamuse andnud, teeb siseminister valitsusele ettepaneku nimetada Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor ametisse alates 1. jaanuarist 2010, mil uus ühendamet tööd alustab.

Siseministeeriumi kantsleri Märt Krafti poolt juhitud viieliikmelises komisjonis, kes valisid ühendameti juhikandidaati osalesid riigisekretär Heiki Loot, riigi peaprokurör Norman Aas, siseministeeriumi personaliosakonna juhataja Anneli Mõtus ning siseturvalisuse nõukoja esimees, vandeadvokaat Aare Tark.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing