Venemaa lõikab Balti valuutade devalveerimisest kasu

10. juuni 2009, 14:25

Analüütikute hinnangul saab Venemaa Balti
riikide rahvusvaluutade devalveerimisest tulu, kuna Euroopa ostab naftat ja
gaasi dollarites, kirjutas Nezavisimaja Gazeta.

Venemaa võib võita, kui Lätis ja teistes Balti riikides arenevad sündmused kõige mustema stsenaariumi järgi. "Need riigid kuuluvad Euroopa Liitu, see tähendab, et rahvusvaluutade devalveerimisel euro koormus suureneb," rääkis 2trade.ru finantsmajandusliku ekspertiisi osakonna direktor Dmitri Puškarjov.

"Selle tulemusel nõrgeneb euro dollari suhtes, mis on Moskvale kasulik, kuna kaubandusbilansi arvestus ja lõviosas just Euroopas tarbitavate energiaressursside müük välismaale toimub dollarites. Nii võib suure tõenäosusega juhtuda, et Venemaal pole kriisi teise laine ajal vaja oma valuutat devalveerida," selgitas analüütik.

Enim kaotab Balti rahvusvaluutade devalveerimisest Rootsi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing