BÖRS: USA tõi plussi koju

11. juuni 2009, 15:57

Täna avaldatud tööjõuraport ja
jaemüüginumbrid hoidsid USA peamised börsindeksid kogu päeva kindlas
plusskoridoris.

Töötuna arvele võtvate inimeste arv langes eelmisel nädalal 24000 võrra 601000 inimeseni, mis on madalaim number alates selle aasta jaanuarist ja madalam ka kui ökonomistide mediaanprognoos (615000).

USA jaemüük kosus maikuus 0,5%, mäletatavasti oli aprillikuu näitaja -0,2%. Reutersi küsitletud analüütikud ootasidki eelmise kuu jaekäibe kasvuks pool protsenti.

Cornerstone Wealth Managementi peaanalüütik Doug Lockwood rääkis AP-le, et jaemüük on üks olulisemaid näitajaid majandussurutise leevenemisest. "Kulutuste suurenemine näitab, et tarbijad koguvad praeguses majanduskeskkonnas kindlust ja on valmis rohkem tooteid ostma," kommenteeris Lockwood. "Olukord on endiselt siiski habras ja majanduse paranemisele viitavad signaalid ei saa olema nii tugevad või kiired nagu oodatud," lisas ta.

Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus 8771 punkti tasemel ehk 0,37% eilsest kõrgemal, Standard Poor´s 500 indeks lõpetas päeva aga 945 punktil ehk 0,61%-lises plussis. Tehnoloogiaindeks Nasdaq kosus 1862 punkti tasemele ehk poole protsendi jagu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2009, 23:08
Otsi:

Ava täpsem otsing