Merrill Lynchi ost sunniti Bank of Americale valitsuse poolt peale

11. juuni 2009, 22:33

Bank of America juht Kenneth Lewis
tunnistas, et USA valitsus sundis suurpanka ostma finantsraskustes Merrill
Lynchi. Vastasel juhul ähvardas valitsus Bank of America juhtkonna tüüri
juurest eemaldada.

"Mulle tegi muret see, et nad ähvardasid headel alustel seisvat panka," ütles Lewis.

Vastav komisjon uurib, kas rahandusminister Henry Paulson ja USA keskpanga juht Ben Bernanke avaldasid Lewisele survet ja käskisid tal Merrill Lynchi finantsprobleemidest vaikida.

Lewis sõnas, et ta ei teinud midagi valesti, sest valitsuse toel tehingu jätkamine oli lõpuks kõigi huvides.

"See tee oli mõistlik nii Bank of America kui selle aktsionäride jaoks, ja oli mõistlik ka turgude stabiilsuse jaoks," selgitas Lewis.

Bank of America sai valitsuselt TARP-programmi raames 45 miljardit dollarit. Sellest 20 miljardit saadi jaanuaris pärast seda, kui Lewis palus raha Merrill Lynchi kahjumite katmiseks.

Kõigest paar nädalat peale tehingu lõpetamist avaldas Bank of America oma neljanda kvartali tulemused, millest võis välja lugeda, et suurpanga bilanss oli Merrill Lynchi ostu pärast valusa löögi saanud. See kutsus esile aga aktsionäride viha Lewise vastu.

Jaanuaris teatas Bank of America 2,39 miljardi dollari suurusest kahjumist, Merrill Lynchi kahjum küündis aga üle 15 miljardi dollari.USA kespanga liikmete e-mailid peegeldavad Merrilly Lynchi ostuga seonduvaid probleemeUSA kespanga liikmete e-mailid peegeldavad Merrilly Lynchi ostuga seonduvaid probleemeUSA kespanga liikmete e-mailid peegeldavad Merrilly Lynchi ostuga seonduvaid probleemeUSA kespanga liikmete e-mailid peegeldavad Merrilly Lynchi ostuga seonduvaid probleemeUSA kespanga liikmete e-mailid peegeldavad Merrilly Lynchi ostuga seonduvaid probleemeUSA kespanga liikmete e-mailid peegeldavad Merrilly Lynchi ostuga seonduvaid probleeme

USA keskpanga liikmete kirjavahetus paljastab, et tehingus oli palju küsitavusi:

USA kespanga liikmete e-mailid peegeldavad Merrilly Lynchi ostuga seonduvaid probleeme USA kespanga liikmete vahelised e-kirjad viitavad Merrilly Lynchi ostuga seonduvatele probleemidele USA kespanga liikmete vahelised e-kirjad viitavad Merrilly Lynchi ostuga seonduvatele probleemidele

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2009, 23:27
Otsi:

Ava täpsem otsing