Swedbank: ülevõtmispakkumine on kindlasti hea tava

11. juuni 2009, 14:42

Ülevõtmispakkumise tegemine Luterma
väikeaktsionäridele oleks hea tava, aga arusaadavalt nõuab see ka vastavate
vahendite olemasolu, ütles Swedbanki maaklerosakonna juht Andres Suimets.

"Ülevõtmispakkumise tegemine oleks investorite poolt kindlasti tervitatav," kommenteeris Suimets, kas Oliver Kruudale kuuluva Luterma suuromanik AS Rubla peaks tegema Luterma väikeaktsionäridele ülevõtmispakkumise 10. septembril börsilt lahkumise pärast.

Suimets selgitas, et väärtpaberite noteerimise lõpetamise börsil otsustab börsi noteerimisorgan, kellel on õigus keelduda avalduse rahuldamisest eelkõige siis, kui see kahjustab investorite huve või annaks osale väärtpaberite omanikele ebaõiglase eelise teiste omanike ees või nende arvel.

"Seega väita, et börsilt lahkumise lubamine on vale otsus, on võrdne väitega, et noteerimisorgan ei ole oma tööd korrektselt teinud. Seda ma kindlasti teha ei julgeks," nentis ta. Ülevõtmispakkumise tegemise kohustust ASile Rubla ühestki õigusaktist tema teada ei teki.

"Kuidas saaks börs sundida Rubla seda tegema, ma samuti ei tea," ütles Suimets. Ta toonitas, et Luterma börsilt lahkumise kontekstis on investor kindlasti sunnitud otsustama, millist tulevikku ta ettevõttel näeb. "Hilisem investeeringust väljumine saab olema raskendatud, ent kas turul saab ka peale noteerimise lõpetamise uudist ostjaid piisavalt olema, on kaheldav," sõnas ta.

Endise nimega Kalev on Tallinna börsi praegustest olijatest kõige vanem noteeritud ettevõte. Ettevõtte aktsiatega hakati vabaturul kauplema 12. augustil 1996, investornimekirja pääseti 28. juuli 1998 ning põhinimekirja 21. mai 2007.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2009, 15:29
Otsi:

Ava täpsem otsing