BÖRS: pidu ravimitootjate õuel

12. juuni 2009, 18:19

Tänasele üldisele langusele Euroopa
aktsiaturgudel suutsid vastu seista ravimitootjate aktsiad. Näiteks
GlaxoSmithKline'i aktsia tõusis 5,4 protsenti, kuna WHO kuulutas seataudi näol
välja esimese pandeemia alates 1968. aastast. Kellele õnn, kellele õnnetus.

Toorainekompaniide aktsiate hinnad tõmbasid endaga kaasa Euroopa aktsiaturud. Kardetakse, et kolme kuulise tõusu käigus on Dow Jones Stoxx 600 indeks ette jõudnud majandustulemuste paranemise tempost. Euroopast tuli teade tööstustoodangu rekordilisest kukkumisest.

„Palju fondijuhid magasid aktsiate hinnatõusu maha ja kuna kvartalilõpp läheneb, näeme me mõningast ostmist,“ ütles Bank Julius Baeri analüüsijuht. „Tõenäoliselt näeme raskemaid turge juulis, kui käib hapukurgihooaeg.“

Fondijuhtidel, kes ei ole aktsiaid ostnud ja istuvad rahas on investoritele suhteliselt raske selgitada, miks nad magasid aktsiaturgude jõulise tõusu maha seejärel, kui kukkumise järel müüdi äärmiselt hilja end aktsiatest välja. Kvartali lõpus suure rahajäägi näitamine võib kujuneda ohtlikuks, kuna fondiosakute ostjad võivad esitada küsimuse, mille eest me maksame?

„Euroopas on hoog pöördumas,“ ütles UBSi strateeg Nick Nelson. „Me juba näeme rohkem soovituste langetusi kui tõstmisi, kuigi müügisoovituste andmise hoog on aeglustunud.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2009, 18:23
Otsi:

Ava täpsem otsing