Kaitseväe kolonn sõidab täna Võrust Tapale

13. juuni 2009, 17:26

Täna õhtul suundub Võrust reservväelaste
õppekogunemiselt kaitseväe keskpolügoonile Tapal Lõuna kaitseringkonna
reservjalaväepataljoni miinipildujapatarei, et viia
läbi lahinglaskmised.

Kolonn liigub õhtupoolikul marsruudil Võru-Põlva-Mooste-Luunja-Tabivere-Jõgeva-Rakke-Väike-Maarja-Tapa. Reservväelased liiguvad kiirusega 70 kilomeetrit tunnis, kruusateedel kuni 50 km/h. Õppuse korraldajad paluvad nimetatud marsruudil sõitvatel autojuhtidel varuda aega ja loodavad liiklejate mõistvale suhtumisele.

Kaitseväe aasta suurima reservõppekogunemise SIIL 2 eesmärgiks on värskendada ühe Lõuna Kaitseringkonna reservpataljoni sõjalist väljaõpet ja kontrollida reservpataljoni lahinguvõimet. Õppekogunemisel uuendatakse jalaväepataljoni reservohvitseride, -allohvitseride ja -sõdurite erialaseid oskuseid, värskendatakse teadmisi kaitseväe ülesannete, ülesehituse, ohutustehnika, relvade, topograafia, sideprotseduuride ja taktika alal, teatas kaitseväe peastaap.

Kolme nädala pikkuse reservõppekogunemise viib kaitsevägi läbi Lõuna kaitseringkonna vastutusalas Võrumaal ja Põlvamaal. Õppekogunemine kulmineerub 17.-19. juunil Lõuna kaitseringkonna jalaväepataljoni koostööharjutusega Urvaste, Sõmerpalu ja Kanepi vallas. Suur osa Lõuna kaitseringkonna jalaväepataljoni õppekogunemisele kutsutud reservväelastest on ajateenistuse lõpetanud 2005. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2009, 17:37
Otsi:

Ava täpsem otsing