Vähem kui pooled rannad vastavad ELi ideaalnormidele

13. juuni 2009, 09:35

Kõik Eesti rannad vastavad ELis seatud
miinimumnõuetele, kuid kõrgemate soovituslike standardite tasemel on neist vähem
kui pooled, selgub värskest Euroopa Komisjoni raportist.

Raporti Eestit puudutavas osas on andmed 28 mere-, viie jõe- ja 23 järveranna kohta, mis tervisekaitseinspektsiooni veeohutuse peaspetsialisti Aune Annuse sõnul vastavad kõik ka ELi kohustuslikele nõuetele.

Märksa rangemad soovituslikud standardid puudutavad Annuse sõnul mikrobioloogilisi näitajaid: karmimatele standarditele vastab Eestis 42,9 protsenti ehk vähem kui pooled kõigist randadest, kirjutas Postimees.

Euroopa Komisjoni teatel võib julgelt kümmelda enamikus Euroopa Liidu 14 551st vaatluse all olnud mererannast ja 6890 mageveekogust, vaid tuhandes neist tasuks suplemine pigem ära jätta. "Rohkem kui 96 protsenti mererandadest ja 92 protsenti siseveekogude supluskohtadest vastasid minimaalsetele kvaliteedinõuetele," vahendas ELi keskkonnavoliniku Stavros Dimase sõnul uudisteagentuur AFP.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2009, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing