Paul Krugman: Briti majandus hetkel parim Euroopas

14. juuni 2009, 16:31

Suurbritannia majandus on hetkel Euroopas
parimas seisus, ütles mullu Nobeli majanduspreemia pälvinud ameerika teadlane
Paul Krugman.

Ta märkis, et Ühendkuningriigi majanduspoliitika on olnud päris hea ja nimetas seda arukaks. Krugmani sõnul väärib Briti valitsus oma majanduspoliitika tõttu ka rohkem usaldust, vahendas BBC.

Princetoni ülikooli majandusprofessor Krugman andis intervjuu ajalehele The Observer nädalal, mil Inglise nael on tõusnud selle aasta kõrgeimale tasemele. Samas väljendas ta usku, et naela varasem langus aitas Suurbritannia majandust. Briti valitsusel on õnnestunud stabiliseerida pangandussüsteemi, ütles Krugman. "Ma arvan, et Suurbritannia majandus on hetkel parim Euroopas," lisas ta.

Ülikooli professoritöö kõrvalt ka ajalehele New York Times kolumne kirjutav ning blogi pidav 56aastane Krugman võitis mullu oktoobris Nobeli majanduspreemia oma kaubandusteooria ja uurimustööde eest majanduse geograafilisest koondumisest, mis lubavad mõista vabakaubanduse ja globaliseerumisega seotud küsimusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 17:29
Otsi:

Ava täpsem otsing