Saarlased üritavad võilillega rekordite raamatusse pääseda

14. juuni 2009, 13:00

Saaremaa poisid leidsid Kuressaare lähedalt
Loode tammikust võilille, mis ületab oma pikkuselt Guinnessi 2007. aastasr
rekordite raamatus püsinud taime näitaja ja on tõenäoliselt Eestis avastatud
liigikaaslaste seas pikim.

13aastaste Pauli ja Marcuse 6. juunil avastatud võilille pikkus maapinnast õie tipuni on üks meeter ja üheksa sentimeetrit; meetripikkustele ja mõni sentimeeter pikematele võililledele on nad kolme aasta jooksul sattunud mitmeid kordi, kirjutas Meie Maa.

Kaks aastat tagasi sai Pauli isa e-kirja teel Guinnessi rekordite raamatu koostajatele tehtud päringust teada, et pikima seal fikseeritud võilillena avastati 2003. aastal Rootsis täpselt meetrine taim.

Paraku kahe aasta eest poiste leitud enam kui meetri pikkune võilill rekordite raamatusse ei pääsenud, sest vastavalt reeglitele ei oleks tohtinud lille enne ära korjata, kui kaks bioloogi on kinnitanud, et tegu on ikka võilillega; seejärel pidanuks fotod koos fikseeritud mõõtmistulemustega saatma Inglismaale Guinnessi rekordite raamatu aadressile.

Ajakirja Eesti Loodus peatoimetaja ja botaaniku Toomas Kuke teada ei ole mujalt Eestist nii pikka kui poiste korjatud võilill, seni leitud: "Taimede pikkusi ei ole hoolikalt kirja pandud ja keegi ei ole sellega tegelenud."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. June 2009, 13:29
Otsi:

Ava täpsem otsing