Pandipidaja ostis raskustes Väätsa Agro

Anne Oja 15. juuni 2009, 00:00

Enampakkumise korraldanud advokaadibüroo MAQS vandeadvokaat Veikko Toomere ütles, et ehkki aktsiate vastu oli huvi suur, tegi Hanseatic Capital parima pakkumise ja sai 94protsendilise aktsiapaki omanikuks.

"Hanseatic Capital pole kindlasti selline ettevõte, kes tahaks ise piimatootmisega tegeleda, kuid Väätsa Agros on kompetents olemas ja kindlasti ei tohi see ettevõte pankrotti minna," rääkis Toomere.

Toomere sõnul oli umbes kaks kolmandikku huvilistest Eestist, ülejäänud aga seotud välisfirmadega.

Aprillis välja kuulutatud Väätsa Agro aktsiate enampakkumine toimus kahes voorus. Esimeses voorus alghinda ei määratud, kuid ostuhuvilised pidid oma pakkumise esitama kirjalikult. Teine voor toimus suuliselt ja seal oli alghinnaks kõrgeim esimeses voorus pakutud hind. "Tahtsime, et hind võimalikult kõrgeks kerkiks," kommenteeris Toomere.

Advokaadi sõnul kavatseb Hanseatic Capital Väätsa Agro jalule aidata. "Kõik variandid on võimalikud - nii laenu andmine kui ka omakapitali suurendamine, millele lisandub kulude kontroll, korralik juhtimine ja vajadusel ka tootmise kitsaskohtadesse investeerimine," rääkis ta.

Hanseatic Capitali juhilt Kalmer Kikaselt Äripäeval kommentaari saada ei õnnestunud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing