Üks küsimus: Mida arvate ravimite hinna alandamisest?

ÄP 15. juuni 2009, 00:00

Leon Jankelevitsh, ASi Magnum juht, ravimihulgimüüjate liidu juhataja
Olukorras, kus ravimite hüvitiste eelarvet tuleb vähendada, on tootjahindade tähelepanu alla võtmine paratamatu ja ratsionaalne samm, kuna ravimite lõpphinnast moodustab tootjahind ligi 80%. Kärbe sellises ulatuses nagu 15% on aga kahtlemata karm.

Andres Müürsepp, Merck Sharp & Dohme'i juhatuse liige
Vastuse selle küsimusele saab lugeja ise anda. Faktid on sellised, et eestlaste tervena elatav eluiga on kõige lühem Euroopas, nii sotsiaalkulud, tervishoiukulud kui ka ravimikulud isiku kohta aga ühed kõige väiksemad.

Akshay Mody, GlaxoSmithKline Eesti juht ja ravimitootjate liidu nõukogu esimees
Minu seisukoht on, et küsimus on proportsioonides, kust raha võetakse. Lõpuks võtame kuskilt raha ära, patsiendid hakkavad saama vähem ravi ja satuvad haiglasse. Nii et kokkuvõttes kulu riigile ei vähene. Tervishoid on keerulisem, kui esialgu võib tunduda. Puusalt tulistada ei saa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing