Suured fondid teevad indeksitele ära

15. juuni 2009, 10:19

Viimase kolme kuu aktsiaralli suurim
üllatus on asjaolu, et hinnaralli suuremate võitjate hulka kuuluvad suured
aktiivselt juhitud aktsiafondid, kirjutab The Wall Street Journal.

Viimastel aastatel on suurte fondide tulemused suurte teenustasude juures olnud üsna küsitavad. Nii kukkus eelmisel aastal aktsiafondide (mõeldud on USA aktsiatesse investeerivate fondide) keskmine tootlus 38,9 protsenti võrrelduna S P 500 indeksi 37protsendilise langusega. Kümnest suuremast USA aktsiafondist kuus jäi S P 500 indeksile alla.

Sel aastal paistab olukord olevat vastupidine. 10. juuni seisuga oli keskmise USA aktsiatesse investeeriva aktiivselt juhitava fondi tootlus 9,9 protsenti võrrelduna S P 500 indeksi 5,3 protsendiga. Kümnest suuremast fondist lõi võrdlusindeksit üheksa, neist mõned üsna oluliselt.

Fidelity Magellan Fund, mis kostitas investoreid möödunud aastal miinus 49protsendilise tootlusega, on sel aastal 19,7 protsendiga plussis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. June 2009, 10:21
Otsi:

Ava täpsem otsing