Euroopas rekordiline töötute arvu kasv

Sirje Rank 16. juuni 2009, 00:00

Tegemist oli suurima langusega 1995. aastast, mil seda statistikat koguma hakati, vahendas agentuur Bloomberg.

2008. aasta esimese kvartaliga võrreldes kahanes hõive 1,2%, mis on esmakordne langus.

ELi 27 liikmesriigis kahanes hõive eelnenud kvartaliga võrreldes samuti 0,8% ehk 1,9 miljoni inimese võrra.

Euroala toibumine tuleb vaevaline pärast kiireimat SKP langust 15 aasta jooksul selle aasta esimeses kvartalis. Ehkki majanduses on märke, et halvim hakkab mööda saama, on tööpuudus praegu 10 aasta kõrgeimal tasemel ning kasvab prognooside järgi edasi, kuna firmad tõmbavad tootmist koomale. "Firmad jätkavad koondamisi 2010. aastasse välja, suurendades regioonis tööpuudust," ütles Deutsche Banki ökonomist Stefan Bielmeier. "Majandus võib hakata juba stabiliseeruma, kuid tööturul on kõige hullem veel ees," lisas ta.

Euroopa Komisjoni prognoosi järgi on euroalal tööpuudus tänavu keskmiselt 9,9% ja tuleval aastal 11,5%. Kõige kiiremini kasvab töötute armee Iirimaal ja Hispaanias. Praegu on keskmine töötuse määr 9,2%, mis on kõrgeim näit 1999. aasta septembrist.

Euroopa Keskpanga prognoosi järgi kahaneb euroala SKP tänavu 4,6% ja tuleval aastal 0,3%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing