Ametiühing: streik õnnestus 70 protsenti

16. juuni 2009, 15:42

Transpordi Ametiühing luges tänase
toetusstreigi 70 protsendi ulatuses õnnestunuks.

"Põhiline sai öeldud - töötajad ei lase endast vaikselt üle sõita ja me seisame valitsuse plaanide vastu töötajate õigusi vähendada," ütles Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson.

Planeeritud mahus toimusid streigid Tartu, Põlva ja Narva ühistranspordis. Samuti streikisid Transpordi Ametiühingusse kuuluvad Eesti Posti kullerid Tallinnas ning Tallinna, Virumaa, Tartumaa ja Võrumaa teehooldajad. Lisaks toimusid kõik kavandatud streigikoosolekud rohkem kui kahekümnes ettevõttes.

Transpordi Ametiühing tunnustab ka kõiki julgeid Tallinna ühistranspordi juhte, kes streigiga ühinesid. Ametiühingu andmeil seiskus trolliliiklus 70 protsendi ulatuses, bussiliikluses oli streikijaid vaatamata kõigele ligi 20 protsenti.

"Ka trammijuhid olid tublid. Järgmine kord saame ka need juhid ühe mütsi alla, kes erinevatel põhjustel täna streigiühtsust murdsid," ütles Transpordi Ametiühingu Põhja-Eesti koordinaator Alexander Martynenko.

Transpordi Ametiühingu liikmetest osales aktsioonides kokku ligi 2000 inimest, reaalselt streikis umbes 700 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2009, 15:42
Otsi:

Ava täpsem otsing