BÖRS: kas see ongi kauaoodatud korrektsiooni algus?

16. juuni 2009, 23:10

Täna toimus USA aktsiaturul taas langus –
oluliselt väiksem, kui eilne, kuid siiski olid karud roolis.

Tekib küsimus – kas see ongi kellele kauaoodatud või kauakardetud korrektsioon? USA majanduses ei ole nagu midagi märkimisväärselt paremaks läinud. Täna küll tuli uute eluasemete alustamise number, mis näitas kasvu, kuid see baas, millelt kasv toimus, on ülimadal.

Kas Hiina majanduse vedamisel toimuv kasv suudab Aasiat aktsiaturgu hoida üleval isegi siis, kui USA ja Euroopa taas vajuma hakkaksid? Eks sealgi maal on omad ohud – investoritele ei meeldi esiteks aktsiate suhtarvud, mis on kõrged ja see, et ettevõtted kasutavad ära hiljutist tõusu ja ujutavad uute aktsiapakkumistega turgu üle.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1,3 protsenti, 8503,38 punktile. Nasdaq langes 1,1 protsenti, 1796,18 punktile. S P 500 indeks langes 1,3 protsenti, 911,99 punktile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2009, 23:13
Otsi:

Ava täpsem otsing