Taliga: trolli- ja bussijuhte on streigiga seoses ähvardatud

16. juuni 2009, 12:34

Streikida tahtvaid ja streikivaid trolli-
ja bussijuht on ametiühingute keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul otse
ähvardatud.

„Jah, see on tõsi, et juba siis, kui ettevõtted said kätte streigiteated, hakati muutma graafikuid, et vähendada streigi ulatust ja osalejate arvu. Täna teada olevalt on inimesi otseselt ähvardatud ja see on loomulikult ebaseaduslik, lubamatu ja häbiväärne. Aga selline see Eesti töökultuur praegu on,“ vastas Taliga Äripäeva küsimusele, kas ka tema teab, et streigis osaleda tahtvaid trolli- ja bussijuhte on ähvardatud.

Kui palju täpselt töölepingu seaduse muudatuste vastu streikijaid kokku tuleb, Taliga veel öelda ei osanud. „Loeme nad kokku õhtuks, kui streik läbi saab. Jooksvat statistikat pole,“ selgitas ta.

Küll aga on Taligale teada, et Kreenholmi kahes vabrikus osales streigis kokku üle 600 inimese. Üks streik algas kell 7, teine kestis 8-9ni, lisas ta.

„Ma usun, et see sõnum on küll väga selge. Valitsuse sõnamurdlik poliitika on täiesti lubamatu ja sellega ei lepita. Millist mõju see homsele riigikogu hääletamisele annab, seda näeme homme,“ vasta ta küsimusele, kas on lootust, et streikijaid ka kuulda võetakse.

Taliga sõnul ei jõudnud ka soomlased kohe oma kokkuleppeühiskonnani, nagu nad seda nimetavad. Kokkuleppeühiskonnas otsustavad kõige olulisemaid tööelu küsimusi kolmepoolselt riik, tööandjad ja ametiühingud. „Tänane streik on kindlasti samm sinnapoole,“ võttis Taliga optimistlikult kommentaari kokku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2009, 15:10
Otsi:

Ava täpsem otsing