Must Luik panustab inflatsioonile

17. juuni 2009, 09:21

Suhteliselt vähetuntud riskifond Black Swan
Funds panustas eelmisel aastal Nassim Talebi raamatuga samanimelisele nähtusele,
mille tasuks oli fondi enam kui sajaprotsendiline tootlus.

Tänu riskifondi üliheale tootlusele kasvas fondi haldava varahaldusfirma Universa Investments hallatavate varade maht 300 miljonilt dollarilt 6 miljardile, kirjutab The Wall Street Journal. Fondi on raha paigutanud ning annab strateegilist nõu ka bestselleriks kujunenud "Musta Luige" autor Nassim Taleb, aga aktiivse rahapaigutusega ta ei tegele, kirjutab majandusleht.

Mustaks luigeks nimetab Taleb nähtusi, mille toimumise tõenäosus on äärmiselt väike.

Fondijuht Mark Spitznagel panustab nüüd kiirele inflatsioonile. Juulis turule tuleva fond panustab selliste varade optsioonidele, mille hinnad võivad järsult kerkida. Nende hulka kuuluvad toorained nagu mais, nafta, naftapuurimis- ning kullakaevandusettevõtete optsioonid, aga ka USA valitsuse võlakirjade lühikesed positsioonid ehk panustatakse nende langusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2009, 09:21
Otsi:

Ava täpsem otsing