Quelle Eestit Saksamaal käiv saneerimine ei puuduta

Anne Oja 18. juuni 2009, 00:00

"Meie tegevus jätkub igapäevaselt - toimub nii tellimuste vastuvõtmine, pakkide saatmine kui ka kõik muu," sõnas Rahumägi, kelle selgitusel palus Quelle omanik Arcandor 10. juunil plaanilist saneerimist. Tegemist pole pankroti, vaid saneerimisega, rõhutas ta.

Sel nädalal selgus, et saneerimisele läheb 19. sajandil loodud Saksamaa ettevõte Arcandor, mis omab postimüügikataloogi Quelle ja kaubamajade ketti Karstadt.

Arcandor on Saksamaal juba kolmas suur jaekaubandusfirma, mis sel aastal maksejõuetuks muutus. Enne pankrotiavaldust küsis Arcandor valitsuselt 650 miljonit eurot (10,2 miljardit krooni) laenu, kuid sai eitava vastuse.

Saksamaa suuruselt teine jaekaubandusgigant Metro tegi kohe pakkumise 60 Karstadti kaubamaja ostuks. Karstadti kaubamajasid on kokku 91. Metro sooviks on integreerida need Kaufhofi jaekaubandusketiga.

"Pole veel teada, kas pärast saneerimist jätkatakse kolme suurettevõttega Quelle, Karstadti kaubamajad ja Thomas Cook Group," rääkis Rahumägi.

Rahumägi märkis, et alati leidub raha ja uusi finantseerijaid. "Tõtt öelda uskuda, et 80 aastat kestnud ettevõte peaks oma tegevuse lõpetama, on väga ennatlik," rääkis Rahumägi. "Kuid uus investor pole esimene teema, kuna esialgu vaadatakse üle kolme saneerimist palunud ettevõtte kohustused, bilansid ja varad."

Quelle Eestil läheb Rahumägi ütlusel plaanipäraselt. "Plaanisime nullkasumit ja selle me ka saavutame. Mingeid majanduslikke raskusi meil pole, loomulikult on ka meie käive vähenenud nagu kogu jaemüügil," ütles ta.

Mai keskel nimetas Rahumägi konkureeriva Hobby Halli sulgemist ennatlikuks sammuks, mis näitab omanike närvilisust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing