Džäss lööb Hiiumaal laineid

Mari Hiiemäe 19. juuni 2009, 00:00

Teist korda toimuv Sõru Jazz on tänavusuviste džässiürituste nimekirjas üks kontsentreeritumaid. Kahele päevale on mahutunud üksteist üksikkontserti ligi neljakümne muusiku osavõtul.

Sõru Jazz on näitleja Guido Kanguri algatus, kes on kaks hooaega hoolitsenud Tallinna kesklinnas asuva Teatri Puhveti nimelise džäss-salongi muusikaprogrammi eest, kutsudes sinna esinema erinevaid eesti jazzmuusikuid.

"Ma võin nüüd uhkusega öelda, et meie väikesel džässiklubil on ka oma tore džässifestival. Esinejad ei ole seal juhuslikud, vaid valitud nende hulgast, kes talve jooksul on Teatri Puhvetis esinenud," rääkis Kangur.

Kangur rõõmustas, et juba esimesel toimumisaastal oli Sõru Jazzil kahe päeva peale külastajaid tuhatkond. Tänavune publikuprognoos on umbes samas mahus. Võimalik, et tulijaid on rohkemgi, kuna festival ise näitab kasvamistendentsi.

"Esimesel festivalil inimesed tõesti kuulasid seda muusikat ning olid kohale tulnud mitte juhuslikule suveüritusele, vaid väga teadlikult just selle muusika pärast. Tahan loota, et sel aastal on täpselt sama moodi," mainis Kangur.

Kuigi tegemist on läbinisti eesti džässi festivaliga, ei ole esinejateks vaid eestlased, esinejatenimistut värskendavad ka Eestis pikemalt resideeruvad välisartistid nagu Jaapani-USA taustaga kitarrist Ryo Kawasaki, Brasiilia päritolu bossanova artist Sergio Bastos koos löökpillimängija Ricardo Padillaga (Tšiili).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing