Raport: Eestit ei ole kaasaegne orjaäri puutumata jätnud

19. juuni 2009, 08:04

Ameerika Ühendriikide poolt äsja avaldatud
globaalses inimkaubanduse raportis märgitakse, et ka Eestit ei ole praegusaegne
orjaäri puutumata jätnud.

Eesti on USA raportis lahterdatud maade hulka, mille valitsused teevad küll jõupingutusi inimäriga võitlemiseks, kuid ei ole suutnud seda tõkestada, vahendas rahvusringhäälingu uudistesaade "Aktuaalne Kaamera".

Eesti naisi tarnitakse prostituutideks Norrasse, Suurbritanniasse ja Soome. Eesti meestega käib äri raporti sõnul aga Eestis endas, mehi sunnitakse sooritama kriminaalkuritegusid, ja Eesti mehi müüakse ka Ukrainasse ehitustöödele.

Ükski Euroopa riik USA inimkaubandusraporti kõige mustemas nimekirjas ei ole. Sinna on kantud kokku 17 maad - Lähis-Idast, Aasiast ja Aafrikast. Kuid näiteks Läti on ainsa Euroopa Liidu liikmena nende riikide seas, kel on inimkaubandusega väga tõsiseid probleeme. Sellesse gruppi kuuluvad veel ka Venemaa, Ukraina ja Moldova.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2009, 08:04
Otsi:

Ava täpsem otsing