Hiidlased protestivad uhiuue praami sõidugraafiku vastu

21. juuni 2009, 10:29

Oktoobrist peaks Hiiumaa ja mandri vahel
hakkama kurseerima Saaremaa Laevakompanii uus parvlaev, kuid hiidlastele ei
meeldi, et sel juhul jääks sügisest senise kahe laeva asemel liinile vaid
üks.

Praegu Klaipedas ehitatav uus parvlaev, mis saab viimase lihvi Norras ning millele on nimeks pakutud Luidja, ei suuda hiidlaste arvates saareelanikke korralikult teenindada, vahendab rahvusringhäälingu teleuudistesaade "Aktuaalne Kaamera".

Hiidlased on harjunud kahe laevaga, kuid uus ja vana laev ei saaks üheskoos liinil olla, sest uus laev teeks edasi-tagasi reisi kolme, vana aga nelja tunniga. Möödasõiduvõimalust Heltermaa ja Rohuküla mereteel pole.

"Ma arvan, et kõige rohkem on praegu see arusaamine justnimelt sellest, et see ajagraafik läheb pikemaks. Laev hakkab väljuma iga kolme tunni tagant ja võib-olla see tekitab ka seda meelepaha, et kui me täna saame sõita siin suvel kahe tunni tagant, siis uue laevaga kolme tunni tagant," rääkis AS Saarte Liinid Heltermaa-Rohuküla sadama direktor Riho Sõrmus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. June 2009, 10:29
Otsi:

Ava täpsem otsing