Nafta kolistab keldrites

22. juuni 2009, 19:48

Toornafta kukkus enim viimase kahe kuu
jooksul ning talle järgnes ka bensiin pärast Maailmapanga kaunis negatiivset
prognoosi globaalsele majandusele, kirjutab Bloomberg.

Nafta kukkus 4,1 protsenti, langusele andis omajagu jõudu ka dollari tugevnemine vähendades investorite nõudlust toorainete kui alternatiivsete investeeringute järele. Naftabarreli hind maandus 66,74 dollarini ning futuurid maandusid 66,70 dollaril, mis on madalaim tase alates 4. juunist. Sellel aastal on hinnad siiski kerkinud juba 50 protsendi jagu.

Ka kütusenõudlus nädalal, mis lõppes 12. juuniga, kukkus aasta varasemaga võrreldes 6 protsenti ja naftavarud kerkisid 3,4 miljoni barreli võrra 205 miljoni barrelini. Tegemist on suurima varudekasvuga alates jaanuarist.

„Turg on juba mõnda aega olnud pisut ülehinnatud,“ sõnas BNP Paribas vanemanalüütik Tom Bentz uudisteagentuurile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 10:49
Otsi:

Ava täpsem otsing