BÖRS: USA lõpetas valdavalt hästi

24. juuni 2009, 23:09

Dow Jones tööstuskeskmine vajus miinusesse
0,28 protsendi jagu 8300 punktile. Nasdaq indeks suutis jääda plussi 1,55
protsendiga 1792 punktile ja S P 500 aktsiaindeks 0,65 protsendiga 901
punktile.

Föderaalreserv teatas täna, et jätab intressimäärad muutmata ning lisas, et majanduslik aktiivsus jääb nõrgaks ilmselt veel mõneks ajaks. FED lisas, et jätkab 300 miljardi dollarilist võlakirjade ostmise plaani.

Kasiino-operaator MGM Mirage tegi võimsa tõusu ning kerkis 14,04 protsenti hinnale 6,66 dollarit. Ettevõte teatas eile, et suudab vaatamata kõigile raskustele tegevust jätkata pärast aktsiate ja võlakirjade emissiooni, millega teenis 2,6 miljardit dollarit. Kaasatud kapital aitab MGMil katta oma lühiajalised võlad, mis kõige suuremat muret tekitasidki.

Maailmas suuruselt teine tarkvaratootja Oracle suutis teha viimase kolme kuu suurima hüppe kerkides täpselt 7 protsenti hinnale 21,26 dollarit. Tõusu taga on korporatsiooni president Safra Catz'i teade, et tarbijate huvi tarkvara ostmise vastu on taastumas. "Meie kliendid mõistavad, et äri peab ikkagi jätkuma ja edasi arenema," sõnas ta. Majanduse madalamatel aegadel on Oracle'i kindlaks rahavooks lepingulised tarkvarauuendused, mis aitavad üleval hoida nii käivet, kui kasumit. Lisaks suutis ettevõte kirja saada oodatust suurema kvartalikasumi, 46 senti aktsia kohta, samas kui analüütikud prognoosisid kasumiks aktsia kohta 44 senti.

Ka jaemüüja Macy’s ning luksuskaupade tootja Guess on hästi esinenud ning kerkinud vastavalt 4,68 ja 2,99 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. June 2009, 23:09
Otsi:

Ava täpsem otsing