Ansip tulude jaotumise statistikat tõsiselt ei võta

ÄP praktikant, Vitkoria Lummo 25. juuni 2009, 14:16

Peaminister Andrus Ansip ütles
tänasel valitsuse pressikonverentsil, et tulude jaotumine pole
määratud riigiti, vaid kontinenditi.

"Tuleks veelkord meelde tuletada, et ühiskonna tulude jaotumise ebavõrdsus pole määratud riigiti, vaid kontinenditi," kommenteeris peaminister Eesti sissetulekute ebavõrdsust, mida avaldas statistikaamet.

"Kui vaadata maailma kontinente, siis Euroopas jaotuvad tulud just kõige võrdsemalt," rääkis Ansip ja lisas, et meist ebavõrdsemalt on tulud jaotunud vaid kuues riigis ning võrdsemalt jaotunud 20 riigis, sellest ei saa järeldusi teha. "Euroopas jaotuvad tulud üsna võrdselt."

Tema hinnangul on aastatega Eestis tulude jaotumine võrdsemaks muutunud ja olukord on oluliselt parem, kui mõned aastad tagasi.

Statistikaameti andmetel elas Eesti elanikkonnast 2007. aastal 19,5% suhtelises vaesuses nagu ka eelnenud aastal. Elanikkonna vaeseima ja rikkaima viiendiku sissetulekute vaheline erinevus oli viiekordne, mis jättis Eesti endiselt Euroopa ebavõrdseimate riikide esikümnesse

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 14:16
Otsi:

Ava täpsem otsing