Maalehe peatoimetajaks sai Aivar Viidik

25. juuni 2009, 12:54

Maalehe uueks peatoimetajaks sai ligi 20
aastat Eesti ajakirjanduses tegev olnud Aivar Viidik, kes asub ametisse alates
27. juulist.

Maalehe senine peatoimetaja Sulev Valner loobus senisest tööst seoses Võrumaale elama asumisega.

„Ma usun inimnäolisse ajakirjandusse ja sellesse, et ajaleht pakub inimesele sama emotsiooni kui hea raamat või film. Samuti usun, et elu maal pole ainult võimalik, vaid muutub paljude inimeste jaoks taas üha tähtsamaks. Seda kõike on Maaleht järjepidevuse ja tugeva traditsiooniga kõik need aastad tugevalt tagant lükanud, mis mulle väga meeldib ning samas ka uues ametis teatud aukartust äratab,“ ütles Aivar Viidik.

Samas märkis Aivar Viidik, et olles tugevalt nii juurtelt kui ka igapäevaelult Hiiumaaga seotud meeldib tal olla kolkapatrioot selle sõna paremas tähenduses, mis lubab Eesti elule vaadata laiemalt kui on pealinna piirid. „Olen oma rännakutel nii Eestis kui välismaal kohanud suurepäraseid inimesi ning saanud aru, et nii, kuidas sa ise suhtud neisse, suhtuvad nemad ka sinusse. Olen kindel, et ka väljaspool Tallinna sünnivad head ideed ja „maamehe tarkus” pole pelgalt kõnekäänd.“

ASi Maaleht juhatuse esimees Kadi Lambot ütles, et Aivar Viidik on oma senises töös läbinud kõik ajalehetegemise etapid ning seetõttu tunneb toimetuse köögipoolt ning lehe kõiki erinevaid struktuure, kaasa arvatud online-meediat väga hästi. „Aivar suudab nii administreerida kui ka luua, olles samuti innustav ning vajadusel rutiine murdev – arvan, et Maaleht sai endale peatoimetaja, kes ei pea sugugi eelnevate tallatud rajas end ebamugavalt tundma,“ lisas Kadi Lambot.

Aivar Viidik lõpetas 1999. aastal Tartu Ülikooli ajakirjandusteaduskonna. Ta on töötanud ajakirjanikuna ajalehes Hiiumaa ning Postimehe uudistetoimetajana. Alates 1998. aastast praeguseni töötas Aivar Viidik nädalalehes Eesti Ekspress A-osa toimetaja ja tegevtoimetajana.

Maalehe 2008. aasta käive oli 57 miljonit krooni ja puhaskasum 4,75 miljonit krooni.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 12:54
Otsi:

Ava täpsem otsing