Napier: inflatsioon tõstab aktsiahindu

25. juuni 2009, 14:08

Investorid võivad vaadata järgnevat paari
aastat börsil hea teenimisvõimalusena, kuna keskpangad lükkavad inflatsiooni
käima, ütles CLSA strateeg Russell Napier.

Ajalooliselt on inflatsiooni kiirenemine nullilt neljale protsendile toonud kaasa aktsiahindade tõusu, vahendas Bloomberg Napieri sõnu.

Seejärel aga jätkub 2000. aastal alguse saanud langustsükkel, kuna Föderaalreserv laseb kontrollimatul inflatsioonil elada oma elu ning välisinvestorid lõpetavad USA valitsuse võlakirjade ostmise, kukutades S P 500 indeksi lõpliku põhja juurde, mis saabub 400 punkti kandis, arvas Anatomy of the Bear nimelise raamatu autor.

„Tõenäoliselt saame me väga tugeva rahapakkumise kasvu ja arvan, et siis on väga ohtlik aeg olla aktsiaturgudel,“ ütles Napier. „Mõne aasta järel, kui inflatsioon on vabalt tegutsenud, asub Föderaalreserv vasturünnakule ja viib meid kaunis kohutavasse olukorda.“

Investoritele on parim panus Aasia aktsiaturud, mis on tõenäoliselt rohkem veetud kohalikust kasvust ja vähem mõjutatud lääne probleemidest.

Mis oleks sobiv inflatsioonikaitse? Aktsiad ei ole hea kaitse inflatsiooni vastu, kuna viib lõpuks aktsiaturu kukkumiseni, tsiteeris Napier 1977. aasta Fortune’is ilmunud Warren Buffetti artiklit. Aktsiaturgudele on ideaalne aeg, kui kõrgelt inflatsiooni tasemelt hinnatõusutont kahaneb, nagu vahemikus 1982 kuni 1999.

„Kuna nad trükivad nii palju raha ja nad on võtnud kontrolli pangandussüsteemi üle, arvan, et saame näha tugevat rahapakkumise kasvu,“ ütles Napier. „Ei üllataks, kui põhiline inflatsioon toimub varahindade tõusu näol.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 15:21
Otsi:

Ava täpsem otsing