ETK: pole kavas tõsta toodete hindasid

26. juuni 2009, 12:43

ETK juhatuse liige Janek Lepp ütles, et
toodete hindasid pole seoses käibemaksu tõusuga plaanis tõsta, pigem püütakse
kaupade hindu langetada.

ETK juhatuse liige Janek Lepp vastas Äripäeva päevaküsimusele, kas 1. juulist plaanitakse kaupade ja teenuste hindasid tõsta, et toodete hinda pole ETK süsteemis kindlasti kavas tõsta. "Vastupidi - koostöös hankijatega püüame kaupade hindu langetada, pakkuda senisest veelgi soodsaimaid kampaaniaid ning ka enda tegevusefektiivsust kasvatada," arvas Lepp ja lisas, et käibemaksu suuruse määrab riik. "Oli 18%, saab olema 20%." Tema sõnul on käibemaks riigi poolt toote või teenuse hinnale lisanduv maks ja see lisandub kauba hinnale.

Lepp märkis, et ETK grupi liikmeteks on piirkondlikud tarbijate ühistud. "Tarbijate ühistud on iseseisvad juriidilised isikud ning ETK ei saa anda kinnitust kui kiiresti käibemaksumuutus lõpphindadesse sisse viiakse."

Meie süsteemis müüdava sortimendi laiust (enam kui 20 000 artiklit) arvestades on see protsess, mille pikkust mõõdetakse nädalatega, selgitas Janek Lepp. "Arvestades pidevaid püsiallahindlusi, kampaaniaid ning meie poolt taotletud tootjatepoolseid hinnalangetusi, pole võimalik käibemaksumäära muutuse järgselt ka lõppsummades hinnamuutust välja tuua – mõnel tootel võivad lõpphinnad hoopis langeda."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2009, 12:43
Otsi:

Ava täpsem otsing