Paet: kriisiga lisandunud üle 50 miljoni vaese inimese

26. juuni 2009, 07:27

Välisminister Urmas Paet rõhutas New Yorgis
majandus- ja finantskriisi mõjusid käsitleval ÜRO konverentsil, et ülemaailmse
finants- ja majanduskriisi tingimustes ei tohi unustada, et kriis valusalt
tabanud ka arengumaid.

„Maailmapanga andmetel kannatavad just arenguriigid ja nende inimesed käimasoleva majanduskriisi käes enim. Allapoole vaesuspiiri on langenud 1,5 miljardi inimese elujärg. Lisaks kõrgetele kütuse- ja toiduhindadele, mis tõukasid äärmisesse vaesusesse enam kui 100 miljonit inimest, on majanduskriis käesoleval aastal viinud allapoole vaesuspiiri juba vähemalt 53 miljonit inimest,“ vahendas välisministeerium pressiteates Paeti sõnu.

Paet toonitas, et üha globaliseeruvas maailmas, kus kriisid levivad väga kiiresti, on oluline suuta neile ka kiiresti ja avatult reageerida. „Rahvusvaheline kogukond on tõsiselt mures globaalse kriisi mõjude põhjustatud tagasilöökide pärast arengumaades,“ ütles Paet ja märkis, et majanduskriis raskendab ka ÜRO aastatuhande arengueesmärkide saavutamist.

Välisminister rõhutas oma sõnavõtus liberaalsete kaubandussuhete tähtsust globaalse majanduslanguse ületamisel.

ÜRO konverents, mis keskendub majandus- ja finantskriisi mõjudele, toimub New Yorgis 24.-26. juunil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2009, 07:27
Otsi:

Ava täpsem otsing