Läti saab esmaspäeval korruptandist tervishoiuministri

27. juuni 2009, 12:29

Esmaspäeval leiab aset seimi erakorraline
istung, kus arutatakse korruptsioonipattudega Baiba Rozentale määramist
tervishoiuministriks, kirjutas Läti Delfi.

Eelmine tervishoiuminister Ivars Eglitis pani ameti maha protestiks tervishoiukulutuste järsu vähendamise vastu. Pärast seda esitas Rahvapartei ministrikandidaadiks ebaõnnestunult Riia duumasse kandideerinud Rozentale, kes töötab nakkuskeskuse direktorina.

Rozentale mainet peetakse halvaks seotuse tõttu kahtlaste ravimiostutehingutega. Lisaks maksis Rozentale oma alluvatele seadusevastast preemiat summas 153 515 latti (ligi 3,4 miljonit krooni) ja lasi raamatupidamises valitsuse keelust ümberminekuks vett segada.

Konsulteerides valitsust vaktsiinide küsimuses sai Rozentale raha vaktsiinide tootjalt. Ta tegi riigitöö kõrvalt viis aastat tasustatud koostööd ravimifirmaga GlaxoSmithKline, kuid jäi karistamata üksnes seetõttu, et huvide konflikti väljatulekul oli kuritegu aegunud.

Diena andmetel ostis nakkuskeskus AIDSi-ravimeid ettevõttelt Jelgavfarm, mis esindab GlaxoSmithKline'i. Kui ravimid oleks soetatud konkurendilt, oleks see riigile toonud 150 000 latti (3,3 miljonit krooni) kokkuhoidu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2009, 12:29
Otsi:

Ava täpsem otsing