Seltsimees Stalin rikkus reklaamiseadust

28. juuni 2009, 14:27

Venemaa Voroneži linnavõimud käskisid
koristada Stalini pildi ja hüüdlausega „Meie võidame“ reklaamplakatid, kuna seal
puuduvat seaduses nõutud reklaamitav objekt.

Linnavõimud nägid Venemaa Kommunistliku Partei tellimuses reklaamiseaduse rikkumist, kirjutas neljapäeval Kommersant. Kommunistid omalt poolt soovitasid samal alusel koristada tänavailt Vladimir Putini pildid, kes on kujutatud Voroneži linnapeale üle andmas kangelaslinna tunnistust.

Partei oblastikomitee esimese sekretäri Sergei Rudakovi teatel tellisid kommunistid seoses Stalini tänavuse 130. sünniaastapäevaga 22. juuniks kümne posteri paigaldamise, et tuletada igale linnaelanikule meelde suurt inimest ja tema teeneid, iga plakat läks maksma 8000 rubla (2800 krooni).

Linnavalitsuse osakonnajuhataja Sergei Bobrovnikov põhjendas ettekirjutust sellega, et reklaami sisu ei kuulu ei kommerts- ega sotsiaalse reklaami hulka, pole mõeldud heategevuslikuks või ühiskondlikult kasulikuks otstarbeks ega riigi huvide kindlustamiseks, plakatitel endil pole ka reklaamitavat objekti näha.

Reklaamiagentuuri esindaja teatel nad linnavalitsuse korralduse ka täidavad. Partei oblastikomitee sekretäri Andrei Rogatnevi sõnul tuletab linnavalitsus suure inimese vastu kätt tõstes meelde Krõlovi valmi tegelast, elevandi peale klähvivat koeranässi. Ta leidis Putini ja linnapea Koljuhhi näopildid samavõrd väärt olevat kõrvaldamist.

Reklaamispetsialist Vadim Netšui-Veteri sõnul nõuab seadus tõesti reklaamkonstruktsioonide kasutamist ainult reklaamiks ja sotsiaalreklaamiks, ära tuleb näidata objekt – kaubad või teenused ehk see, mida müüakse. Poliitikud tohtivat aga tõesti ilmuda välireklaami kandjatele ainult valimiseelsete kampaaniate ajal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. June 2009, 14:27
Otsi:

Ava täpsem otsing