Ligi: Kranichi võit polnud kokkumäng

Lemmi Kann 29. juuni 2009, 00:00

"Mul on hea meel, et ta võitis, aga ma ei ole ise selleks lillegi liigutanud vaatamata sellele, et mul on Eesti Loto nõukogus iseenda esindaja," kinnitas Ligi. Nimelt hääletas ministeeriumi esindaja ning Ligi alluv Kurmet Ojamaa Kranichi vastu.

Rääkides Eesti Loto uuele juhile ette heidetud politiseeritusest, tuletas Ligi meelde, et tegemist on siiski endise poliitikuga.

Ligi ütles ka, et ühe nõukogu liikme sõnul oli Kranich kandidaatidest ainus, kes oli endale ettevõtte toimimismehhanismid selgeks teinud ning valdas teemat, lisades, et kui valiti Kranich, pidi ta teisest lõppvooru jõudnud kandidaadist, Eesti Loto endisest juhist Aivar Lepast üle olema.

Eesti Loto nõukogu liige Nikolai Stelmach ütles Äripäevale, et lootis lotofirma uue juhina näha inimest, kel on puhas ärijuhtimise taust. "Mina ei andnud häält Heiki Kranichi poolt, sest ma ei arva, et see valik on Eesti Lotole kasulik," ütles Stelmach, kelle hinnangul kaasnevad uue juhatuse esimehe persooniga olulised riskid ettevõtte mainele, seda enam võimaliku erastamise eel.

Kranich keeldus Äripäevale kommentaare andmast.

Eesti Loto nõukogu esimees, sotsiaaldemokraat Ardo Ojasalu jäi Äripäevale tabamatuks. Omal ajal kinnitas just rahandusminister Kranich Ojasalu maksuameti juhiks.

Eksrahandusminister ning endine keskkonnaminister Kranich on viimased kuus aastat suurest poliitikast ning palgatöölt eemal olnud. Vahepealsetel aastatel on ta osalenud maadevahetustes ning vahendanud mitmele Eesti ärimehele kontakte Bulgaarias.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing