BÖRS: ebakindel tarbija vormis miinuse

30. juuni 2009, 15:46

USA aktsiaturud sulgusid korralikus
miinuses, kuna USA tarbijakindluse indeks näitas juunis langust.
Laiapõhjaline S P 500 indeks suutis kvartaliga siiski lisada
imetlusväärsed 15%.

Investoreid meelitas päeva esimesel tunnil küll tasa ostupoolele UBSi soovitus osta Goldman Sachsi aktsiat ning nafta jätkuv kallinemine, mis toetas taaskord energiasektori aktsiate hindu. Seejärel avaldati aga kaks majandussuuna näitu.

USA koduhinnad langesid aprillis pea viiendiku, mis tähendab, et USA eluasemete hinnaindeksi kukkumine näitab aeglustumistrendi. USA tarbijakindluse indeksi juuninäit langes aga 49,3-ni. Mais oli indeksi näiduks 54,8.

Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas päeva 0,97%-lises miinuses ehk 8447 punkti tasemel, Standard Poor´s 500 indeks sulgus 0,85% eilsest madalamal ehk 919 punktil. Tehnoloogiaindeks Nasdaq kaotas 0,49% ja langes 1835 punktile.

Goldman Sachsi aktsia hind suutis päeva lõpuks nappi plussi näidata.

"Meil on sellel kvartalil olnud suurepärane turutõus ja inimesed hakkavad mõtlema, mis nüüd edasi juhtub," kommenteeris Paradigm Capital Managementi asepresident Jonathan Vyorst. "Majanduse fundamentaalnäitajad ei ole tegelikult nii tugevad," lisas ta.

Teist kvartalit alustas USA laiapõhjaline indeks 797 punktilt, mis tänase sulgemistaseme juures teeb kolme kuu kasvuks 15,2%. Olulisel spurdil on ka tagajärjed - S P 500 indeksisse kuuluvad aktsiad kauplevad praegu keskmiselt viimase seitsme kuu kõrgeimal hinna-kasumi suhtel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. June 2009, 23:25
Otsi:

Ava täpsem otsing