Tuleviku tugevamad

Silvia Viidik 01. juuli 2009, 00:00

Aktsiad on viimaste kuudega küll võimsalt kerkinud, aga pikemat ajaperioodi vaadates siiski veel kaunis madalatel tasemetel. Seega võiks mõelda mõnele ostuvõimalusele, et loetud aastate pärast end veidi kõrgema mäe otsast leida.

Osta võib praegu ju põhimõtteliselt vaat et kõike, mis kindla peale pankrotti ei lähe. Ka plahvatusohtlikku võlaseisu võiks vältida. Milliseid ettevõtteid siis vaadata võiks?

Ajakiri Fortune paneb igal aastal kokku pika nimekirja aktsiatest, mis võiksid kaugemas perspektiivis investorile teistest kasulikumad olla. Valisin sealt ettevõtted, mis maksavad hästi dividende, kasvatavad usinalt kasumit ja ei ägise liiga raske võlakoorma all. Neil ettevõtetel pole hinna/kasumi suhe viimase kolme aasta jooksul olnud kõrgem kui 15 ning viimased kümme aastat on nad näidanud vaid kasumeid, seejuures vähemalt 3protsendilist kasumi kasvu igal aastal. Ka dividende on valitud ettevõtted maksnud korralikult vähemalt kümme aastat.

Kuigi on käes päikseline suvi ja ilmselt pole palju neid, kes ihkaks pärast pikka tööpäeva uusi investeerimisvõimalusi kaaludes ka õhtu sinise ekraani taga veeta, võiks lähiajal sellele siiski mõelda ja oma valikuvariantidesse lisada ka tutvustatud ettevõtteid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing