BÖRS: USAs optimismipuhang

01. juuli 2009, 15:46

Tänased erinevaid signaale
peegeldanud majandusnäitajad sikutasid USA börsid üsna päeva
alguses nähtavasse plussi, mida väikeste kadudega hoiti sulgemiseni.

USA tootmisaktiivsuse aruande järgi anti juunis tootmises tagasi aeglaseimas tempos alates eelmise aasta augustist ja vähem ka, kui oodatud.

Mais kasvas USA eluasemete müük juba neljandat kuud järjest, andes sellega kerge positiivse signaali. Eelnevalt kasutuses olevate kodude müügiindeks kosus 0,1% ehk 90,7-ni. Analüütikud ootasid indeksi samaks jäämist.

Kesisem info tuli aga tööturult. Kui ökonomistide erasektori koondamisnumbri mediaanprognoos oli 393000, siis tegelikult kaotati USA erasektoris juunis 473000 töökohta. Seda on küll vähem kui mais. Suur number andis USA majanduse peatsele taastumislootusele väikse tagasilöögi.

Täna tugevad tulemused ja prognoosi avaldanud hommikusöögitootja General Millsi aktsia on tõusnud täna 3,8%. Üllatuslikult väikesest autode juunimüügi kukkumisest (11%) teatanud Fordi aktsia hind kaotas 2,3% oma väärtusest.

Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas päeva 0,68% eilsest sulgumistasemest kõrgemal ehk 8504 punkti tasemel, lajapõhjaline Standard Poor´s 500 kosus 923 punktile ehk 0,43%. Tehnoloogiaindeks Nasdaq paisus aga 0,58% ja maandus 1846 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. July 2009, 23:06
Otsi:

Ava täpsem otsing