Õllesummer vajutab gaasi põhja

Mari Hiiemäe 03. juuli 2009, 00:00

Õllesummer tuleb igal aastal välja massiivse muusikaprogrammiga, tänavu leidub esinejate nimistus eriti kangeid nimesid kohe hulgi. "Sel aastal otsustasime gaasi täitsa põhja panna ning tuua välja erinevate fännirühmade iidolid," kommenteeris Õllesummeri peakorraldaja Marje Hansar.

Suurimad magnetid on tänavusel festivalil maailmanimi Moby, vene ja eesti publikut ühendav intelligentse slaavi roki lipulaev Mumiy Troll ning oma esimese suurkontserdiga esinev Kerli.

Lisaks on Õllesummeri tarvis kokku kutsutud mitu erandlikku kontserti, nagu näiteks Gunnar Grapsi mälestuskontsert "Raudmehe rännakud" juhtivate eesti muusikute ettekandel. Tanel Padar & The Sun kasutavad oma keerukate eriefektidega kontserdil esmakordselt mitmetasandilist lava ning Metsatöll teeb raju suitsu- ja leegiheitjatega show. Laupäeval on kavas poplaulupidu ETV "Laululahingu" kooridega.

Suurel laval esinevad kaks spetsiaalselt kokku kutsutud kooslust, kes on kaua kontserttegevusest hoidunud. Need on Mahavok koos Kare Kauksiga ning šokipunt Onu Bella ja Öörahu. Põhimagnetitele lisaks on Õllesummeril suur valik erineva programmiga lavasid ja alasid, kus oma meelt lahutada.

Moby näol on tegu Madonna järel suurima nimega, kes tänavu Eestit väisab. Moby on A-kategooria artist, keda võib võrrelda näiteks Coldplay ja The Killersiga. Nagu nemad, on ka Moby sel aastal juhtivate Euroopa festivalide peaesinejate seas.

Õllesummeri publik kuuleb Mobylt tema tuntud hitte "Porcelan", "Natural Blues", "Why Does My Heart Feel So Bad", "Lift Me Up" jt. Kindlasti on kavas ka laule staari värskelt paljukiidetud albumilt.

Heli ja valguse paneb Moby kontserdiks kokku maailma tippspetsialist Dan Hardiman, kelle teenuseid kasutavad ka Rio De Janeiro suurkarneval, Euroopa suurim Glastonbury festival ning džässmuusika tippüritus Montreux' džässifestival.

"Ma arvan, et Õllesummeri külastamine on peale emotsioonaalselt õige otsuse ka igati ratsionaalne mõte. Kus te veel saate 165 krooni eest näha Mobyt ja veel hüpata läbi paarikümnelt eri muusikastiiliga alalt. Siin on džässi, rokki, diskot, levimuusikat … soolast ja magusat - nii nagu soovite," rääkis Marje Hansar.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing