Põhja-Korea tulistas veel rakette välja

04. juuli 2009, 10:16

Lõuna-Korea valitsus teatas täna, et
Põhja-Korea lasi välja neli lühimaa raketti Jaapani mere suunas, kirjutas
CNN.

Tegu oli Scud-tüüpi rakettidega, mis võivad lennata kuni 500 kilomeetri kaugusele, ütles Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap. Lõuna-Korea luure Põhja-Korea sõdurandmetel võib Põhja-Koreal olla umbes 700 sellist raketti.

Põhja-Korea lasi välja Põhja-Korea sõdurhoiatuse laevnikele vältida teatud ala Jaapani merel kindlatel aegadel vahemikus 24. juuni kuni 9. juuli sõjalise laskeõppuse eesmärgil.

Hiljutised rakettide tulistamised on toimunud ajal, kui kahe Korea vahelised suhted on pingelised. Põhja-Korea viis mais läbi tuumakatsetuse, tulistas välja testrakette ning ähvardas Ameerika Ühendriike ja Lõuna-Korea laevu oma territoriaalvete lähistel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2009, 10:51
Otsi:

Ava täpsem otsing