Esmaste kaupade hinnatõusu võtab kaupmees enda kanda

07. juuli 2009, 08:44

Kuigi 1. juulist tõusis seni kehtinud
18-protsendiline käibemaks 20-le, lohutavad poodnikud, et esmaste toiduainete
hinnad ei tõuse.

“Hindade korrigeerimist alustasime küll juba 3. juulil, aga et hinnasiltide vahetamine on suur töö, siis võtab see rohkem aega,” ütles Oma Saarele Rimi ja Säästumarketi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja.

Tarbijakaitse loal võib kaubandus selleks kasutada üleminekuperioodi, mis kestab 31. augustini. Mägioja sõnul võivad Rimis ja Säästumarketis hinnad küll tõusta, aga järkjärgult ja mitte kõikidel kaupadel korraga ning igapäevase ostukorvi toodete puhul, näiteks piim, leib, sai, hapukoor jne jääb hinnatõus üldse olemata.

Ka Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid kinnitas, et populaarsemate igapäevaste toiduainete hinnad, millel on kõige suurem käive, jäävad nende poes muutmata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2009, 08:44
Otsi:

Ava täpsem otsing