Kilk müüb veerandi Skorpionist Pristisele

Katariina Krjutshkova 08. juuli 2009, 00:00

"Tunneme üksteist nii läbi ja lõhki või no arvame vähemalt tundvat," põhjendas Kilk Skorpioni osaluse müüki just Pristisele.

Tehingu sõlmimise initsiatiiv tuli Pristiselt, mis on ettevõtte suuromaniku ja nõukogu esimehe Indrek Sepa sõnul juba mõnda aega valveteenuse- ja tehnika turul otsiva pilguga ringi vaadanud. Skorpioni turvafirma on tema kinnitusel Pristisega koostööd teinud 2004. aastast peale ja nende jaoks oli see igati loogiline samm.

Osapooled ei soovinud osaluse hinda avaldada, kuid Sepa vihjete põhjal võis aimata, et Skorpioni 25protsendiline osalus maksab ligi 25 miljonit krooni.

Pristisele annab tehingu sõlmimine Skorpioniga laiema klientuuri ning hõlbustab valveseadmete müüki. "Lätis ja Leedus osutame juba valveteenust, aga millal seal kellegi üles ostame, neid läbirääkimisi veel ei peeta," rääkis Sepp.

Skorpion osutab teenuseid Eesti maakondades. Ettevõtte omanik Rein Kilk ütles, et Lätis-Leedus tegutsemine elavdaks nende tegevust ka Eestis. Tema sõnul hakkab Pristis lepingu alusel paigaldama seadmeid ja andureid, Skorpion valvab objekte.

1993. aastal asutatud turvafirma Skorpion kasum koos tütarfirmadega oli eelmisel aastal 4,2 miljonit. Kilk loodab aasta lõpuks teenida suuremat kasumit.

Sepp ütles, et Pristise 2009. aasta esimese poolaasta kasumiks plaaniti 6-7 miljonit ning see plaan täitub. Pristis Grupi selle aasta esimese kvartali käive oli 60 miljonit ja kasum 3 miljonit krooni, selgus ettevõtte veebilehelt. Hooldus-, valve- ja renditeenuse mahud on pea 20% kasvanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing