Vutiklubiga Nõmme Kalju liitus kuues brasiillane

08. juuli 2009, 09:12

Jalgpalliklubiga Nõmme Kalju liitus juba
kuues brasiillane, 20aastane ründaja Rafael Amaral Do Nascimento, kes saabus
Hollandist.

Oktoobris 1988 Brasiilias sündinud Rafael mängis 2006-07 hooaja Jaapani klubis Haguro, kus lõi 30 mängus 17 väravat. 2007-08 veetis ta Brasiilias Guarani meeskonnas, saades kümnes mängus kirja seitse tabamust. Tänavust hooaega alustas Rafael Hollandi amatöörliiga klubis Heemstede.

Itaalia passiga noor ründaja liitus Nõmme Kalju treeningutega juuni alguses, teda vahendas rahvusvaheline jalgpalliagentuur Soccer Worldwide. Nõmme Kalju juhatuse esimehe Kuno Tehva sõnul näeb agentuur Eesti liigat platvormina, kus andekad noormängijad saavad mänguaega ning võivad liikuda pärast edasi suurematesse klubidesse.

"Teatud vanuses mängijatel on oluline saada mänguaega. Olles mõne suurklubi palgal, kuid istudes pingil, ei arene mängija nii nagu vaja," rääkis ta. Koostöö toob tulu nii Nõmme Kaljule kui ka agentuurile, sest mängijate müügist saadud tulu jagatakse omavahel, lisas Tehva.

Soccer Worldwide'i kaudu on Nõmme Kaljusse saabunud kaks Brasiilia juurtega mängijat – Murilo Maccari ja Diego Douglas Balbinot. "Andekamad Eesti mängijad saavad samuti võimaluse läbi meie partneri, et pääseda mõnda välisklubisse," märkis Nõmme Kalju juht.

Samaaegselt Rafaeliga liitus Nõmme Kaljuga ka 24aastane valgevenelane Vitali Šuganov. 2,05 m pikk ründaja mängis noorena Minski Dünamo ridades, hiljem Leedu klubis FK Suduva.

Mõlemad võõrleegionärid on Eesti klubis testimisel hooaja lõpuni, sobivuse korral võib Nõmme Kalju lepingut kahe aasta võrra pikendada. Välismaalane on ka Nõmme Kalju peatreener, samuti Brasiiliast pärit Fredo Getulio Aurelio.

Neljapäeva õhtul peab Nõmme Kalju Lilleküla staadionil UEFA Euroopa liiga esimese eelringi korduskohtumise Läti Daugavpilsi Dinaburgiga. Eelmisel nädalal kaotati võõrsil 1:2, nüüd piisab lätlastele viigist, ent Eesti klubi peab edasipääsuks võitma. Edu korral kohtutakse järgmises ringis Iisraeli või Aserbaidžaani klubiga.

Mullune Läti pronksimeeskond Dinaburg asub sealses meistriliigas neljandal positsioonil. Nõmme Kalju hoiab Eesti meistriliigas hetkel viiendat kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. July 2009, 09:13
Otsi:

Ava täpsem otsing