Valitsus laenab TTÜ-le 80 miljonit krooni

09. juuli 2009, 11:33

Valitsus otsustas anda Tallinna
Tehnikaülikoolile laenu 80 miljonit krooni tähtajaga kuni kümme aastat.
Laenu eesmärk on tagada ülikooli seitsmeaastase investeerimisprogrammi
lõpetamine.

TTÜ soovib laenuga rahastada pooleliolevaid ja uusi, hiljemalt 2011. aastal valmivaid rajatisi. Rahandusministeerium märgib, et laenu andmise hetkeks peab laenu saaja seadma laenu katteks piisavad tagatised. Muuhulgas kasutatakse laenuraha ka ELi struktuurifondidest rahastatavate objektide kaasfinantseerimiseks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Laenutaotleja soovitav laenuintress aastas on Euribor+ 2,5%. Laenulepingu sõlmimist ja täitmist korraldab rahandusministeerium.

Vastavalt 2009. aasta riigieelarve seadusele on valitsuse poolt antavate laenude suurim lubatud jääk 2009. aastaks kolm miljardit krooni. Käesolevaks hetkeks on nimetatud summast kasutusel ligi 250 miljonit krooni, mistõttu on tänavu võimalik valitsusel anda täiendavalt laenu veel kuni 2,75 miljardit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2009, 11:33
Otsi:

Ava täpsem otsing