Mikko: õdede ja hooldustöötajate koondamine lubamatu

10. juuli 2009, 08:39

Eesti Tervishoiutöötajate Ametiühingute
Liidu patroon ja Euroopa Parlamendi liikme Marianne Mikko sõnul on
koondamislaine tervishoius talumatu.

“Kaheksa päeva peale uue töölepinguseaduse jõustumist kaotas korraga töö Keila haigla 26 õde ja hooldustöötajat,” oli Mikko pressiteate vahendusel kriitiline.

Tema sõnul tõestab juhtum ilmekalt vajadust senisest tugevamate ja aktiivsemate ametiühingute järgi. “Tervishoiu valdkonnas töötavate inimeste huvide kaitsmine on ülitähtis. Iseäranis pean silmas just õdesid ning hooldustöötajaid, kelle töö on hindamatu väärtusega,” märkis ta.

Mikko väljendas muret, et Keila haiglas toimunu on alles koondamislaine algus. “Just seetõttu olid sotsiaaldemokraadid valitsuses olles vankumatul seisukohal, et töölepinguseaduse rakendamine niisugusel kujul toob kaasa traagilised tagajärjed,” rääkis Mikko.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2009, 08:39
Otsi:

Ava täpsem otsing