Pärnu uus elektrijaam tõotab tagada stabiilsema soojahinna

10. juuli 2009, 20:46

Täna sai nurgakivi järgmise aasta lõpus
valmiv 1,35 miljardit krooni maksev Pärnu elektri- ja soojusenergia
koostootmisjaam.

Uues Pärnu elektrijaamas kasutatakse puitkütuseid ja freesturvast. Kohalikku päritolu kütuste hind on olnud oluliselt stabiilsem ja nende kasutamine vähendab Eesti sõltuvust importkütustest, vahendas ERR.

"Jaam ei mõjuta tõenäoliselt Eesti elektrihinda oluliselt, sest see katab ainult osa kohalikust tarbimisest. Siiski annab see juurde varustuskindlust ja loob majandusliku aluse odavamat soojusenergiat toota", lisas Fortum Termesti Lääne-Eesti piirkonna juht Hillar Nuut.

Maa-alused tööd on uues elektrijaamas juba tehtud. Jaama enda ehitus annab tipp-perioodil tööd kuni 300 ehitajale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2009, 20:46
Otsi:

Ava täpsem otsing