Autoparke uuendatakse ettevaatlikult

13. juuli 2009, 08:54

Tarbeautode müük on drastiliselt vähenenud
ja ettevõtjad ei kiirusta autopargi väljavahetamisega. Tarbeautode hangete arv
on samuti veerandi võrra väiksem, ent vaatamata sellele ei teinud enamik müüjaid
pakkumist Eesti Postile 90 väikekaubiku soetamiseks.

Volvo ja Fordi autode ning tarbesõidukite müümisega tegelev Info-Auto müüs tänavu esimesel poolaastal Fordi tarbeautosid kolm korda vähem kui mullu. "Iga auto müümisega on tükk tegemist ja iga müüdud auto on praegu kingitus kliendilt," rääkis ettevõtte turundusdirektor Tiit Lillipuu.

Sõidukeid ostetakse pigem üksikult
Peugeot' Eesti turundus- ja müügijuht Rasmus Tali hindab poolaasta müüki normaalseks. "Ei saa öelda, et müük oleks hea, aga kui suured kaubikud ja treilerid välja jätta, on meie turuosa 16%. Tegime valitud autodele hinnaalandust ligemale 100 000 krooni ja eks see oli ostuotsuse langetamisel määrav," selgitas Tali müügitaktikat.

Tali sõnul suurte kaubikute vastu eriti huvi pole, pigem lähevad kaubaks 3-4kuupmeetrise mahuga sõidukit. "Hankeid on ikka vähemaks jäänud. Paar aastat tagasi autopargi soetanud ettevõtted küll uuendavad seda, ent mitte enam samas mahus," rääkis Tali. Lillipuu sõnul ostetakse suurte hangete asemel sõidukeid üksikult.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2009, 08:54
Otsi:

Ava täpsem otsing