BÖRS: Aasias korralik kukkumine

13. juuli 2009, 09:46

Aasia aktsiaturgudel on täna valdav
langusmeeleolu.

Taiwani aktsiaturul on kuu aja suurim kukkumine. Kardetakse, et kaubanduslepingu sõlmimine Hiinaga venib. Investorid lootsid, et Hiina aitab elavdada Taiwani majandust. Taiwani aktsiaturg kukkus 3,5 protsenti. Taiwani Taiex-indeks on kuue kuuga tõusnud 44 protsenti.

„Me oleme väga ettevaatlikud,“ ütles Pengana Capitali fondijuht Diane Lin Bloombergile. „Turg tormas iseendast ette. USAs nähtud makronumbrid ei ole nii tugevad, nagu turul on oodatud.“

Jaapani aktsiaturg kukus 2,6 protsenti, Hongkong 2,1 protsenti, Hiina 0,7 protsenti, Korea 3,5 protsenti, Austraalia 1,5 protsenti, India 2 protsenti. Aasias tõusid vaid Pakistani aktsiaturg (0,8 protsenti) ja Sri Lanka (0,6 protsenti).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2009, 09:59
Otsi:

Ava täpsem otsing