Euroopa valitsused maksavad kriisi eest kallilt

13. juuli 2009, 14:32

Ehkki majandus näitab kriisist paranemise
märke, on eurooplased oma valitsuste suhtes kriitilisemaks muutunud, kirjutas
Financial Times.

Viimase Financial Timesi ja Harrise uuringu andmetel maksavad Euroopa poliitikud sügava majanduskriisi eest kõrget hinda. Eurooplased usuvad, et nende poliitilised liidrid vastutavad kriisi eest rohkem kui Ameerika Ühendriikide valitsus ja president Barack Obama, keda rahvas toetab.

Ligikaudu pooled küsitletud usuvad, et intressi alandamine ja avaliku sektori kulutused kütavad lähitulevikus inflatsiooni. Mõnedes riikides kavatsevad umbes pooled küsitletutest oma puhkuse tühistada, seda lühendada või kulutada puhkusel olles vähem raha.

Nicolas Sarkozy ja Angela Merkel G8 tippkohtumiselIga viies küsitletu arvas, et keskpangad, nagu Inglise Pank, Föderaalreserv ja Euroopa Keskpank, vastutavad majanduslanguse eest. Seda on rohkem kui mullu augustis, mil Lehman Brothers kokku kukkus.

INicolas Sarkozy ja Angela Merkel G8 tippkohtumiselnimesed ütlesid, et nad ei looda kiiret majanduse taastumist. Enamik neist arvas, et kriis kestab veel vähemalt ühe aasta.

Vaid 8% prantslastest leidis, et nende president Nicolas Sarkozy on kriisiga hästi toime tulnud. Mullu novembris arvas niimoodi 23% küsitletuist. Sama ajaga kasvas rahulolematute protsent 38% pealt 61%-le.

Kui eelmise Ameerika Ühendriikide presidendi George W. Bushi administratsiooni kriisivastase võitlusega oli rahul vaid 4% ameeriklasi, siis Obama ettevõtmisi toetas 16% küsitletuist.

Stabiilselt suhtusid valitsuse tegevusse vaid itaallased.

24. juunist 29. juunini toimunud uuringus osales 6362 täiskasvanut Prantsusmaalt, Saksamaalt, Itaaliast, Hispaaniast, Suurbritanniast ja Ameerika Ühendriikidest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2009, 14:58
Otsi:

Ava täpsem otsing