Rublat ootab „pehme devalveerimine

13. juuli 2009, 15:06

Vajadus toetada ettevõtete tegevust
15-17protsendilise tootmise languse tingimustes viib Venemaa valuuta
devalveerimislainele, prognoosib FOREX.ee analüütik Juri Zemtsov.

„Venemaa ekspertide juttudel kriisi põhja läbimisest on võib-olla mingi alus, kuid üksnes tingimusel, et väikese tõusu järel on ees ootamas teine põhi. Selle tagajärjeks on rubla korduv devalveerimine, "märgib Zemtsov.

Nagu ka 2008. aasta sügisel rakendatakse tema arvates läbiproovitud valuutakursi järkjärgulise korrigeerimise taktikat – „pehmet“ devalveerimist, mis ei ole elanikkonna jaoks nii hukutav kui rubla kokkuvarisemine 1998. aastal. „Kasu nimetatud sammust tunnetavad ekspordile orienteeritud Vene tootjad, kuigi importkaupade kallinemine muidugi elanikkonda ei rõõmusta,“ lõpetab analüütik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2009, 15:19
Otsi:

Ava täpsem otsing